vacature campagne manager. bertus, capelle a/d ijssel

Ben jij een echte muziekfanaat? Dan is dit jouw unieke kans om in deze industrie te werken! Als campagne manager B2B bij Bertus ben je de spin in het web van alle campagnes en nieuwe (album) releases. In deze rol sta je aan het roer van innovatieve, data gedreven B2B marketingcampagnes die de brug slaan tussen muziekliefhebbers en ons uitgebreide muziekaanbod van een half miljoen LP’s en CD’s. Met jouw expertise draag je bij aan het optimaliseren van onze klantrelaties en ons commerciële succes.

campagne manager b2b

Als Campagne manager B2B ben je de architect van onze marketinguitingen. Jouw taak is het ontwikkelen en finetunen van B2B campagnes die niet alleen onze klantengroep aanspreken maar ook commercieel succesvol zijn. Je bent, samen met de afdeling inkoop en verkoop, verantwoordelijk voor het plannen en opzetten van onze campagnes. Een campagne bij Bertus is essentieel voor het onder de aandacht brengen van een bepaald genre of muzieklabel, al dan niet met een interessante korting. Daarnaast zijn er natuurlijk de (album) releases waarover we graag en actief communiceren met onze aanzienlijke en wereldwijde klantengroep.

Je gaat onze campagne kalender beheren en aanvullen met nieuwe campagnes zodat we altijd vooruitplannen. De geplande campagnes en (album) releases worden via emailcampagnes gecommuniceerd naar klanten en dragen substantieel bij aan onze omzet. Je maakt de email templates aan in ons nieuwe CRM-pakket, selecteert doelgroepen en meet de resultaten. Naast de emailcampagnes communiceren we ook via ons nieuwe online bestelplatform My Bertus. Deze worden door jou ingericht en lopen synchroon met jouw emailcampagnes.

Daarnaast duik je in de data om onze marketinginspanningen te verfijnen en te verbeteren, van klantsegmentatie tot het voorspellen van markttrends. Je bent constant op zoek naar nieuwe manieren om onze campagne- en releaseprocessen te verbeteren.

Om campagnes te ondersteunen, zul je ook kijken naar social media en berichten op onze website. En je neemt initiatief over wat er nog meer mogelijk is in marketing. Ideeën worden gewaardeerd!

kennis en ervaring

Als Campagne manager B2B is het natuurlijk belangrijk dat je goed georganiseerd kan werken en oog voor detail hebt. Voeg daar jouw marketing skills, jouw analytisch vermogen en uitstekende communicatie skills (in het Nederlands en Engels) aan toe, en je bent er bijna!

verder vragen we:

  • (Een door opleiding of ervaring verkregen) HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt al ervaring opgedaan als marketeer B2B (of een soortgelijke functie);
  • Minimaal 32 uur beschikbaarheid per week. De werktijden liggen over het algemeen doordeweeks tussen 08:00 en 18:00 uur.
  • Kennis van e-mailmarketingpraktijken en -tools, en ervaring met het optimaliseren van e-mailcampagnes voor maximale betrokkenheid.
  • Deadlines schrikken jou niet af, en door je proactieve houding weet jij deze accuraat en op tijd te halen.

over bertus

Bertus is in 1971 begonnen als platenwinkel, maakte na enkele jaren de overstap naar groothandel/ distributeur en bleef groeien. Inmiddels (ruim 50 jaar later) is Bertus uitgegroeid tot een internationale (hoofdrol)speler op het gebied van distributie van Vinyl en CD’s. We werken met alle grote en kleine labels samen en opereren in ieder genre (van Metal en EDM tot Jazz en K-Pop). Daarnaast zijn we supertrots op onze eigen Labels: Music on Vinyl en Music On CD.

Door recentelijk, onder de Artone holding, de krachten te bundelen met vinylperserij Record Industry (en eerder ook met label V2) ontstaat een uitzonderlijke combinatie van bedrijven met een compleet en uniek pakket aan diensten; van creatie tot productie en van distributie tot verkoop, een totaaloplossing voor artiesten, labels, uitgevers, winkeliers en consumenten.

Bij Bertus zit passie voor music & business bij menig collega in het DNA en dat merk je snel genoeg als je een rondje door het kantoor maakt! Kom je gauw kijken?