switchtober

Weinig zullen het zich beseffen en toch bewijst een 12 jaar oude praktijk elk jaar weer hetzelfde: oktober is de switch maand. Dat wil zeggen; we komen in actie.

De zomer voorbij, de energie weer ingezet en toch weer niet tot volle wasdom gekomen; het geduld is op of de rek allang uitgerekt. Kortom, we leggen ons neer bij wat al langer sluimerde: we zijn toe aan iets anders. En dus gaan we buiten kijken. Het groenere gras opzoeken, de koffietjes drinken en de berichten van headhunters iets beter lezen.

rennen of remmen!!!!

We zien organisaties elk jaar weer met z’n allen tegelijk op de arbeidsmarkt storten. Nu is het in de afgelopen jaren het hele jaar wel druk aan de vraagzijde van de arbeidsmarkt, maar dat laatste kwartaal doet er nog een extra schepje bovenop. Het doet je denken aan de zomervakantie. Iedereen in de file naar Zuid-Frankrijk, want dat is hoe het werkt. Liefst op die ene of die andere zaterdag. Dat het lekker gitzwart kleurt. Wat een nachtmerrie, en toch houden we stand en is er begrip vanwege de opgelegde 6 weken waarin we ons vrijelijk moeten bewegen ter ontspanning.

Zo zit dat dus ook met de budgetten op werving en inhuur. Per jaar vastgesteld. Per jaar op te maken en als we neigen naar een overschot of een tekort van de poppetjes of de euro’s hebben we godzijdank Q4 nog. Gas erop of in de ankers! Waarom blijft dit patroon zo hardnekkig, het enige besturingsmodel?

de routekaart

Wat ons betreft zijn er andere manieren om de vraag wat beter te voorzien, het aanbod wat beter jouw kant op te bewegen en daarmee de route die je wil lopen als een bloeiende alpenweide te laten voelen (visueel ingesteld).

En zo op de rand van alweer een Q4 staan wij stil bij onze roadmap. De personele roadmap. De weg die we het jaar door willen volgen en welke ons brengt naar het succes zoals onze klanten die voor zichzelf definiëren.

De voorbereidingen voor Q4 vinden voor ons in de zomermaanden plaats. We bereiden de personele roadmap van onze klanten nauwkeurig voor; per jaar uitgestippeld, per kwartaal bij te schaven.

De werving is daarmee al een kwartaal van tevoren inzichtelijk en dus te activeren of bij te sturen.

Het is een gevierde methode om rust vinden en overzicht te behouden in de hectiek. En het is zo ontzettend simpel. Het enige wat ervoor nodig is, is een regisseur. Een owner. Iemand die zich hard maakt voor deze zaak en

die het regelt.

 

en daar zijn wij dan weer goed in. Wij regelen het.

Dus laat dit Q4 de laatste zijn waarin het file rijden wordt en zwartkijken lijkt. Het kan echt anders, simpeler en vele malen beter voor alle partijen. It’s all about people.

deel deze blog