op weg naar de juiste digital vacature; een goede voorbereiding is het halve werk

“Heb je nog iets van mij nodig?” Een veel gestelde vraag op het moment dat we een afspraak maken met een kandidaat. Naast het versturen van je recente CV hebben we eigenlijk niks nodig. Maar toch is het altijd goed om je voor te bereiden op het volgende:

waar wil je heen?

Laatst sprak ik met een kandidaat die zei: “Eigenlijk vind ik alles wel leuk”. Tsja, dat was natuurlijk niet waar, want toen ik haar vervolgens een vacature voor Webanalist bij een bank voorlegde, keek ze me een beetje vies aan.

Je hoeft nog niet helemaal in kaart te hebben wat je next step moet zijn, maar een paar haakjes zijn wel handig. Bereid je dus voor op zaken als: Welke aspecten van digital (online marketing of e-commerce) vindt je leuk en welke juist niet? Waar krijg je energie van en waarvan zakt de moed je in de schoenen? Welke branches spreken je aan en waarom? Ben je geschikt voor een complexe, politieke organisatie of juist niet? Waar ben je goed in en wat kan je beter aan andere overlaten? Etc.

Hoe specifieker je kunt vertellen wat je wenst en wat je kunt, des te beter kunnen we je “plaatsen” en des te eerder zullen we aan je denken als een dergelijke vacature (of iets in die richting) voorbij komt.

Wees niet bang dat je te veel functies uitsluit. We zijn eigenwijs genoeg om je een vacature voor te leggen wat afwijkt van hetgeen je geschetst hebt. Wij zijn er immers ook voor om je de digital vacatures voor te leggen, waar je perfect op past, maar zelf misschien nog helemaal niet over na hebt gedacht.

eerlijkheid duurt het langst

We merken dat kandidaten het soms lastig vinden om eerlijk te zijn over bijvoorbeeld salaris. Er is echter geen reden om een wollig verhaal op te hangen. Zeg liever waar het op staat; wat verdien je nu en waar wil je heen? Hetzelfde geldt voor de reden waarom je bij een vorige werkgever weg bent gegaan of de dingen waar je stiekem helemaal niet zo goed in bent.

Bij ons kun je “oefenen”. Je zit nog niet bij je potentiële, nieuwe werkgever. Wij geven je de tips & tricks om jezelf goed neer te zetten in een gesprek en zijn ervoor om vragen van een nieuwe werkgever op een goede manier voor je af te vangen. Dit werkt echter alleen als we weten hoe het werkelijk zit. Wees dus open en lekker jezelf, dat doen wij ook!

gesprek gehad…en dan?

We weten nu wie je bent en welke bedrijven en digital vacatures bij je passen. Soms kunnen we meteen met je aan de slag en soms is het even afwachten voor je droombaan voorbij komt. Eén contactmoment is geen contactmoment hebben wij altijd geleerd. We zullen daarom eens in de zoveel tijd contact met je opnemen om te vragen hoe het met je gaat.

Het is echter tweerichtingsverkeer. Recruiters zijn ook maar mensen en het kan best zijn dat we een keer niet of wat later aan je denken bij een digital vacature waarvan je hart sneller gaat kloppen. Hou ons daarom ook in de gaten en laat af toe wat van je horen als je nog op zoek bent. Op die manier bouwen we een relatie op en ben je top of mind.

Hou bovenstaande in gedachten en we hebben de optimale omgeving gecreëerd om je zo snel mogelijk die stap verder te brengen!

deel deze blog