BrandPit meets Brad Pitt: update

Het is je vast niet ontgaan. BrandPit bestaat dit jaar 12,5 jaar. En dat vieren we. Op onze eigen wijze. Zo hebben we een videoboodschap voor Brad Pitt. Want ook al is onze naam niet op hem gebaseerd, we willen hem bedanken voor zijn bijdrage aan onze naam én bekendheid. Al 12,5 jaar lang. En we feliciteren hem meteen even met z’n 60ste. Omdat je volgens de gedachte van “six degrees of separation” in zes stappen de wereld kent, moet die boodschap dus in die paar stappen bij hem aan kunnen komen. Denken we zo. Wij weten immers ook de ideale digital professionals te vinden. En daarbij past het helemaal binnen onze gedachte dat het “all about people” is.

terugblik

Maar het jubileum van BrandPit is ook een goed moment om even terug te blikken op de afgelopen jaren. Officieel ziet de naam in 2009 al het levenslicht. In de nadagen van de kredietcrisis richt Danne het eenmanszaakje BrandPit op. Naast haar interim werk onderzoekt ze de mogelijkheid van werving en selectie op gebied van, toen nog, online marketing en e-commerce. Een niche. En die werkt. In 2011 wordt BrandPit een officiële BV. De headhunting boutique, die mensen in de beste combinatie bij elkaar brengt is een feit. Naast headhunting en interim, richt BrandPit zich ook al snel op het bouwen van toekomstproof teams. Want zonder teamwork geen succes. Het klantenbestand groeit. In 2015 is BrandPit wederom een trendsetter in de markt met “digital” als specialisme. Eerste werknemers komen in dienst en er wordt zo’n vier keer verhuisd. Maar altijd binnen Amsterdam-West. Naast de tosti-vrijdag, zijn de jaarlijkse benchmark salarissen en interim tarieven ondertussen ook een traditie.

opnieuw én beter

Alle groei stokt abrupt in 2020. Corona. BrandPit moet vrijwel helemaal opnieuw beginnen. Alleen Danne en Kiki gaan verder. Met veerkracht. Alles opnieuw én beter. De komst van The Purple People is daar in 2022 een bewijs van. Net zoals dat Carolien, Amy en Thom in dienst kunnen komen.

BrandPit heeft de afgelopen 12,5 jaar meer dan 350 bedrijven geholpen. Altijd vanuit de overtuiging, dat niet de technologie, maar de mensen het succes bepalen. Zij zijn de kern. De kracht van het merk. It’s all about people!

Dus ken jij iemand, die Brad Pitt via via kent. Bijvoorbeeld omdat die persoon, bij de Formule 1 betrokken is. Verdraaid goede rosé bij Miraval inkoopt. Toevallig bij hem in Studio One een plaatje heeft opgenomen. Hem ooit voor de lens of microfoon heeft gehad. Getrouwd met hem is geweest. Of heel simpel in de filmindustrie werkt en ons weer verder kan helpen. Laat het ons weten (info@brandpit.nl).

deel deze blog