Het assortiment is ontzettend breed. Vrijwel elke klant kan in onze winkel vinden wat zij of hij zoekt – en meer. Onze promoties en campagnes krijgen momenteel lang niet alle aandacht die ze verdienen. Aan jou als Campagne Specialist de taak om de acties zo succesvol mogelijk uit te rollen: zowel op onze eigen site, en andere marketingkanalen zodat we altijd een consistente customer journey bieden.

campagne specialist

Je bent eindverantwoordelijke en spin in het web van het bedenken en uitvoeren van onze campagne kalender. Jij ben in de lead voor alle verkoop versterkende promoties; de juiste promoties op de juiste plek. Je maakt actieplannen die voortkomen uit teammeetings. Wat kunnen we deze week beter doen, waar ligt de focus op, krijgen we nieuw assortiment, hebben we belangrijke acties online staan? Is het doel en resultaat van de actie/campagne duidelijk? Daarnaast zorg je ervoor dat het juiste deel van het assortiment is uitgelicht bij de promoties en ben je continu bezig met het optimaliseren van deze verschillende commerciële merchandising tactics. Jij bepaalt welke deals, banners, landingspagina’s, ranking en filters live moet staan en stuurt daar het team op aan. Met jouw inzichten kan de klant door de ideale customer journey navigeren.

De combinatie van jouw commerciele klantgerichte brein en een datagedreven mindset zorgt ervoor dat je precies weet wat de klant – eenmaal gevonden wat ‘ie zocht – verder nog nodig zou kunnen hebben. Je analyseert hoe onze klanten kopen, en richt de klantreis en website zodanig in dat vraag en promoties naadloos op elkaar aansluiten. Door de klant precies op het juiste moment relevante, aantrekkelijke aanbevelingen en alternatieven te laten zien, vergroot je de Average Order Value (AOV), stuw je conversie én bedien je de klant nóg beter. Een klassieke win-win-win, dus.

Je maakt deel uit van het product team en werkt nauw samen met marketing. Om van de deal shop een groot succes te maken is die samenwerking essentieel. Verder werk je natuurlijk samen met de data science-expert en het UX team.

de ideale kandidaat

Je hebt meer dan drie jaar ervaring in e-commerce, bijvoorbeeld als online merchandiser in een retail- of travelomgeving. Liefst heb je nauw samengewerkt met online marketing specialisten en snap je jouw rol in het grote plaatje. In die jaren ontwikkelde je een bovengemiddelde interesse voor promoties en merchandising, en deed je ervaring op in het optimaliseren ervan. Je hebt een klantgerichte mindset: alles wat de data je vertellen, vertaal je moeiteloos door naar de behoefte van onze klanten. Omdat je in deze rol veel schakelt en samenwerkt met andere experts en teams, kunnen sociale vaardigheden en een goed gevoel voor teamspirit niet ontbreken.

Je gedijt goed in een ondernemende, informele scale-up waarin het zowel het ambitieniveau als het tempo hoog ligt. Heb je een goed idee? Breng het ter sprake, onderbouw het met overtuigende, data gedreven argumenten en dan kun je het snel in de praktijk brengen. Bij ons zijn lijnen écht kort: je zit altijd aan tafel bij de decision-makers, die stuk voor stuk van snel schakelen houden. Weten dat je écht impact kunt maken, is een van je belangrijkste drijfveren. En nieuwe dingen leren, want persoonlijke ontwikkeling is een groot goed waar we dagelijks mee bezig zijn.