We gaan flink bouwen aan onze webwinkel! Via marketplaces en de performance kanalen scoren ze al goed. De impact die je zal maken ligt dan ook met name op e-commerce. Als product owner e-commerce ben je verantwoordelijk voor het continu verbeteren van onze webwinkel. Als PO houd je je bezig met het hele plaatje. Zo definieer je, samen met marketing en buying, onze commerciële strategie, begrijp je waar de klant behoefte aan heeft en vertaal je deze door naar product requirements die de klantreis optimaliseren. Samen met de product director en het product team tillen jullie e-commerce naar een hoger niveau. Dat is de missie waar jij een sleutelrol in speelt.

product owner e-commerce

  • Opstellen van en beheren van de functionele product backlog in samenwerking met externe development bureau
  • Voor een groot deel bestaat dit uit het samen met marketing en buying definiëren van onze commerciële strategie en deze te vertalen naar product requirements
  • Prioriteren van de functionele backlog en deze door vertalen in user cases
  • Afstemmen van prioriteiten van de roadmap met alle stakeholders intern en extern.
  • Vervolgens moeten deze product requirements met on (externe) IT-development gebouwd en succesvol geïmplementeerd worden
  • Realiseren van waarde voor de organisatie is van groot belang, als PO ben je verantwoordelijk dat deze waarde duidelijk is, gemeten kan worden en het opvolgen van de mate waarin de waarde daadwerkelijk gerealiseerd wordt.
  • Dit proces staat nooit stil, omdat er telkens weer nieuwe features kunnen worden gebouwd of bestaande features kunnen worden geoptimaliseerd. Al is het maar op het gebied van interaction en visual design

Je maakt deel uit van het product team en werkt nauw samen met marketing. Om van de shop een groter succes te maken is die samenwerking essentieel. Verder werk je natuurlijk samen met de data science-expert en het UX-team.

de ideale kandidaat

Je hebt meer dan drie jaar ervaring als PO in e-commerce, ervaring met Magento is een dikke pré. Het liefst heb je nauw samengewerkt met off-shore ontwikkelteams en snap je jouw rol in het grote plaatje. In die jaren ontwikkelde je een bovengemiddelde interesse site speed, merchandising en CRO, en deed je ervaring op in het optimaliseren ervan. Je hebt een klantgerichte mindset: alles wat de data jou vertelt, vertaal je moeiteloos door naar de behoefte van onze klanten. Omdat je in deze rol veel schakelt en samenwerkt met andere experts en teams, kunnen sociale vaardigheden en een goed gevoel voor teamspirit niet ontbreken.

Je gedijt goed in een ondernemende, informele scale-up waarin zowel het ambitieniveau als het tempo hoog ligt. Heb je een goed idee? Breng het ter sprake, onderbouw het met overtuigende, datagedreven argumenten en dan kun je het snel in de praktijk brengen. Bij ons zijn lijnen écht kort: je zit altijd aan tafel bij de decision-makers, die stuk voor stuk van snel schakelen houden. Weten dat je écht impact kunt maken, is een van je belangrijkste drijfveren. En nieuwe dingen leren, want binnen deze organisatie is persoonlijke ontwikkeling een groot goed waar we dagelijks mee bezig zijn.