Wij zoeken een ondernemende en ambitieuze Product Owner Back Office & Data met een hands on mentaliteit en visie over hoe business data de club kan verrijken. Je komt namelijk terecht in een omgeving waar men gewend is de handen uit de mouwen te steken en samen ervoor te zorgen dat fans een fantastische belevenis krijgen. De focus van de rol ligt op data en de backoffice systemen die de business ondersteunen. Alle disciplines zijn aanwezig binnen het digital team om Champions League te spelen binnen het tech domein, dus je stroomt in op een fantastisch moment.

product owner backoffice & data

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het beheer, de ontwikkeling en het gebruik van businessdata binnen de club. Je bent het technische aanspreekpunt en zorgt voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van ons Backoffice systeem (AFAS) waarbij deze verantwoordelijkheid ongeveer 50% van je tijd zal beslaan. Daarnaast speel je een cruciale rol in het ontwikkelen van een visie voor het effectieve gebruik van data binnen onze organisatie en ben je betrokken bij het initiëren en creëren van nieuwe oplossingen (APIs) voor zowel interne als externe data-integratie en waarde creatie.

verantwoordelijkheden:

Beheren, onderhouden en door ontwikkelen van het AFAS-systeem.
Samenwerken met diverse afdelingen binnen de club, waaronder Finance, HR, Marketing, Partnerships, Ticketing, Merchandise en De Toekomst.
Ontwikkelen van een strategische visie op het gebruik van business data binnen de organisatie.
Identificeren van kansen voor data-uitwisseling en waarde creatie, en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen (API’s) om deze mogelijkheden te benutten.
Product Owner voor het data team, bestaande uit een Data Lead, Data Scientist, Data Analist en twee Data Engineers.
Samenwerken met het product team bestaande uit vijf andere Product Owners.

profiel:

Minimaal 3 jaar ervaring als Product Owner in een data-gerelateerde functie.
Uitstekend begrip van dataoplossingen en data-integratieprocessen.
Ondernemend karakter. Je signaleert kansen en gaat daarmee de bühne op. Daarmee speel je een sleutelrol voor innovatie op datagebied.
Ervaring met het beheren en door ontwikkelen van AFAS-systeem is een plus.
Technisch onderlegd en in staat om als technisch aanspreekpunt te fungeren.
Sterke communicatieve vaardigheden en je bent gewend effectief te schakelen met diverse stakeholders.
Analytisch denkvermogen en in staat om complexe vraagstukken te vertalen naar praktische oplossingen.
Teamspeler die goed kan samenwerken met cross-functionele teams.

wij bieden:

Als top club hebben wij een wereldwijd podium. Digitalisering in de sportwereld is een prioriteit en zodoende gebeurt er veel in hoog tempo binnen deze afdeling. Jij speelt een belangrijke rol in de ambitie een wereldspeler te zijn. Technologie speelt een belangrijke rol om die missie waar te maken en daarmee een steeds breder publiek aan te spreken met top notch oplossingen, een optimale klantreis voor onze supporters, klanten en partners, inspiratie, services en producten.

Je hebt de mogelijkheid om een stempel te drukken op de ontwikkeling en het gebruik van data binnen de organisatie. We bieden een marktconform salaris en interessante secundaire voorwaarden. Bovendien is er ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Daar staan we om bekend binnen ons sportieve domein, maar er wordt ook veel aandacht aan besteed binnen de interne organisatie.