Deze groeiende e-retailer in sport is op zoek naar een online merchandise specialist. Het is jouw missie om de hele online shop met verschillende categorieën optimaal in te richten. Dit doe je met een flinke dosis commercieel inzicht en hierbij maak je gebruik van data om volop te optimaliseren. Je kunt in deze rol ècht impact maken en er is volop ruimte voor doorontwikkeling.

online merchandise specialist

Het assortiment is ontzettend breed. Aan jou de taak om elke klant in de winkel te laten vinden wat zij of hij zoekt – en meer.  Je bent verantwoordelijk voor het online plaatsen van producten, promoties en banners; de juiste content op de juiste plek. Je maakt actieplannen die voortkomen uit teammeetings. Wat kunnen we deze week beter doen, waar ligt de focus op, krijgen we nieuw assortiment, hebben we belangrijke acties online staan? Is het doel en resultaat van de actie/campagne duidelijk?

Daarnaast zorg je ervoor dat het juiste deel van het assortiment is uitgelicht door middel van labels en ben je continu bezig met het inzetten van deze verschillende tactics. Daarnaast ga je snel ga je over naar Search, facets, filters en sorting. Dit zijn belangrijke tools om de klant door de ideale customer journey te navigeren. Je analyseert hoe onze klanten zoeken, en richt de klantreis en website zodanig in dat vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten. De truc zit ‘m in het tonen van de juiste facets, filters en sortingopties.

De combinatie van jouw klantgerichte brein en datagedreven mindset zorgt ervoor dat je precies weet wat de klant – eenmaal gevonden wat ‘ie zocht – verder nog nodig zou kunnen hebben. Door de klant precies op het juiste moment relevante, aantrekkelijke recommendations te laten zien, vergroot je de Average Order (AOV), stuw je conversie én bedien je de klant nóg beter. Een klassieke win-win-win, dus.

Je maakt deel uit van het product team en werkt nauw samen met buying & merchandising en marketing. Om van de onlineshop een nog groter succes te maken is die samenwerking essentieel. Verder werk je natuurlijk samen met de data science-expert en het UX-team.

de ideale kandidaat

  • Je hebt ervaring in e-commerce, bijvoorbeeld als online merchandiser in een retail- of travelomgeving.
  • Je hebt samengewerkt met online marketing specialisten en snapt je jouw rol in het grote plaatje.
  • Je hebt een bovengemiddelde interesse voor search, facets, sorting en filters, en het optimaliseren ervan.
  • Ervaring met Magento (Adobe commerce) en/of Tweakwise is een pre
  • Je hebt een klantgerichte mindset: alles wat de data je vertellen, vertaal je moeiteloos door naar de behoefte van onze klanten.
  • Omdat je in deze rol veel schakelt en samenwerkt met andere experts en teams, kunnen sociale vaardigheden en een goed gevoel voor teamspirit niet ontbreken.
  • Je gedijt goed in een ondernemende, informele scale-up waarin het zowel het ambitieniveau als het tempo hoog ligt.
  • Heb je een goed idee? Breng het ter sprake, onderbouw het met overtuigende, datagedreven argumenten en dan kun je het snel in de praktijk brengen.
  • Bij ons zijn lijnen écht kort: je zit altijd aan tafel bij de decision-makers, die stuk voor stuk van snel schakelen houden.
  • Weten dat je écht impact kunt maken, is een van je belangrijkste drijfveren. En nieuwe dingen leren, want persoonlijke ontwikkeling is een groot goed waar we dagelijks mee bezig zijn.