Ons assortiment telt vele duizenden producten. We willen niets liever dat onze klanten makkelijk, efficiënt en zo snel mogelijk vinden wat ze zoeken. Een mooie uitdaging voor een gepassioneerde Search & Merchandise Specialist. Kom jij ons team versterken?

merchandise specialist

Ons assortiment is ontzettend breed. Vrijwel elke klant kan in onze winkel vinden wat zij of hij zoekt – en meer. Aan jou als Search & Merchandise Specialist de taak ervoor te zorgen dat zij snel, makkelijk en efficiënt vinden waar ze naar op zoek zijn en zo de conversie flink te vergroten. Search, facets, filters en sorting zijn belangrijke tools om de klant door de ideale customer journey te navigeren. Je analyseert hoe onze klanten zoeken, en richt de klantreis en website zodanig in dat vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten. De truc zit ‘m in het tonen van de juiste facets, filters en sortingopties. De combinatie van jouw klantgerichte brein en een datagedreven mindset zorgt ervoor dat je precies weet wat de klant – eenmaal gevonden wat ‘ie zocht – verder nog nodig zou kunnen hebben. Door de klant precies op het juiste moment relevante, aantrekkelijke recommendations te laten zien, vergroot je de Average Order Volume (AOV), stuw je conversie én bedien je de klant nóg beter. Een klassieke win-win-win, dus. Je maakt deel uit van het product team en werkt nauw samen met data science-expert en het UX team.

de ideale kandidaat

Je hebt meer dan drie jaar ervaring in e-commerce, bijvoorbeeld als online merchandiser in een retail- of travelomgeving. In die jaren ontwikkelde je een bovengemiddelde interesse voor search, facets, sorting en filters, en deed je ervaring op in het optimaliseren ervan. Je hebt een klantgerichte mindset: alles wat de data je vertellen, vertaal je moeiteloos door naar de behoefte van onze klanten. Omdat je in deze rol veel schakelt en samenwerkt met andere experts en teams, kunnen sociale vaardigheden en een goed gevoel voor teamspirit niet ontbreken.

Je gedijt goed in een ondernemende, informele scale-up waarin het zowel het ambitieniveau als het tempo hoog ligt. Heb je een goed idee? Breng het ter sprake, onderbouw het met overtuigende, datagedreven argumenten en dan kun je het snel in de praktijk brengen. Bij ons zijn lijnen écht kort: je zit altijd aan tafel bij de decision-makers, die stuk voor stuk van snel schakelen houden. Weten dat je écht impact kunt maken, is een van je belangrijkste drijfveren. En nieuwe dingen leren, want binnen ons bedrijf is persoonlijke ontwikkeling een groot goed waar we dagelijks mee bezig zijn.