De toekomst duurzamer maken door zonne-energie mogelijk te maken, is waar we goed in zijn! Dat doen we op internationaal niveau als een van de bekendere merken in de markt. Wij leveren montagematerialen voor zonnepanelen aan zowel installateurs als groothandels binnen de Solar branche. Onze partners zijn cruciaal voor het succes en daarom wordt hier nauw mee samen gewerkt. Ook op het gebied van marketing. Om dat in goede banen te leiden, verder uit te bouwen en elkaar te versterken zoeken we een Digital partner marketeer.

digital partner marketeer

Met zo’n 20 Benelux partners en 1-20 Europese partners zet je gezamenlijk marketing acties op door het jaar heen. Jij inspireert en coördineert en werkt daarvoor samen met product manager, marketing managers en online marketeers. Zelf kom je afspraken na door de deadlines te bewaken en je collega’s in te schakelen waar nodig. Ook zorg je voor kwaliteit en verbetering! Een belangrijke sparringpartner intern is natuurlijk ook de channel sales manager die ook veel met partners schakelt. Behalve verstand van marketing ben je goed in het onderhouden van klant relaties op internationaal niveau. Er is ook ruimte om uit te bouwen, dus deel vooral jouw goede ideeën!

Alhoewel veel communicatie digitaal verloopt, kan het voorkomen dat je op reis mag naar een van de partners. Hoe fijn om elkaar ook in levende lijven te spreken. Dat komt mogelijk een paar keer per jaar voor.

wat breng je mee?

  • Organisatorisch sterk en georganiseerd
  • Je bent in staat sales te optimaliseren via marketing
  • Je bent verantwoordelijk voor het creëren en vergroten van de omzet uit wederverkoop.
  • Ervaring met (online) marketing campagnes
  • Goede people skills; jij maakt gemakkelijk connectie met anderen en begrijpt de behoefte van de partner
  • Goede beheersing van de Engelse taal is een must

de organisatie

Als Digital partner marketeer werk je voor de business units ESDEC Distributie; zij leveren aan vaste distributeurs. En ESDEC Solar Projects; zij leveren aan project installateurs en ontwikkelaars. Je gaat onderdeel uitmaken van het Marketingteam met circa 12 collega’s en rapporteert aan de (Online) Marketing Director.