In opdracht van AFC Ajax zoeken wij een slimme en ambitieuze Cloud engineer met een hands on mentaliteit. Je komt namelijk terecht in een omgeving waar men gewend is de handen uit de mouwen te steken en samen te zorgen dat fans een fantastische belevenis krijgen.

Als Cloud Engineer speel jij hier een belangrijke rol in en bevind jij je op het snijvlak van Development en Operations. Zo ben je verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van de operationele omgeving over development/cloud omgeving en de diverse softwareproducten.

cloud engineer (devops)

Vanuit jouw rol ben je het eerste aanspreekpunt voor de Developers en Product Owners als het gaat om het releasen van een product of data-pijplijn. Je adviseert over en coördineert de release op een productieomgeving. Je monitort vervolgens de productieomgeving proactief op performance in de breedste zin van het woord. Dit kan onder andere via alarmeringen aanbrengen over veranderingen in de productie omgeving. Ook uitvoeren dan wel coördineren van performance tests. Ook ben je eerste aanspreekpunt voor de business collega’s wanneer er technische vragen vanuit bijv. Fancare.

de ideale kandidaat

In samenwerking met Software Developers, Consultants en Product Owners zoek je naar de beste oplossingen voor een stabiele Ajax-omgeving.

Je initieert verbetertrajecten. Je adviseert en ondersteunt collega’s bij de implementatie hiervan. Hiermee ben je een inspirator en een echte teamspeler die samen naar de beste oplossingen streeft. Dit met als hoger doel de datakwaliteit, producten en diensten optimaal aan onze fans te presenteren.

We zoeken een devops engineer die kan supporten als Platform engineer in het beheer van onze Azure omgeving, ons helpt met het optimaliseren van Azure Devops pipelines, alle 2e lijns issues oppakt, OPS en monitoring doet en ontwikkeling van low-code oplossingen. Jij helpt AFC Ajax met het beheren van de huidige IT-omgeving en helpt deze verder door te ontwikkelen.

Jij past bij ons als je pragmatisch, leergierig, Nederlandstalig bent en blij wordt van je te bemoeien met de operationeel ondersteuning van IT-processen (ook rondom wedstrijddagen). De werkzaamheden vinden vooral plaats in onze Azure omgeving.

We zoeken iemand die verantwoordelijkheid neemt, documentatie schrijft en meedenkt over onze processen verder te optimaliseren.

jouw profiel:

  • HBO/WO opleiding richting IT;
  • 1-5 jaar aantoonbare ervaring als DevOps Engineer;
  • Kennis van en affiniteit met: Agile/Scrum, SQL, .NET development , Python, C#.
  • Ervaring met een Cloud platform (Azure is een pré)
  • Ervaring met GIT en CI/CD (Azure DevOps is een pré)
  • Liefst ook Low-code ervaring (Microsoft Power Platform is een pré)
  • Innovatief, probleemoplossend, doelgericht;
  • Je bent zelfverzekerd en enthousiast;
  • Communicatief vaardig en kan op een hartelijke en overtuigende manier communiceren;
  • Een echte teamspeler die secuur werkt en gericht is op duurzaam resultaat.