Het is jouw taak om de categorie buitenverlichting stevig neer te zetten en te zorgen voor groei. Als Category Manager Lighting ga je aan de slag met het samenstellen van het optimale assortiment van de categorie buitenverlichting met de merken Fairybell en Luxform. Dit wordt jouw toko. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de internationale groei van de Arli Groep.

de organisatie

De Arli Groep wordt gevormd door twee business units. Samen vormen deze twee onderdelen een zogenaamd house of brands. De Business Unit Textiel draagt merken onder zich als Cinderella en DDD, maar ook het digital only brand Joarz. De Business Unit verlichting bestaat uit Fairybell en Luxform. Beide gericht op buitenverlichting.
De Business Units bestaan uit een team met een Category manager, inkoop en sales. Daarnaast doen de Business Units een beroep op een centraal ingericht marketing en digital team en de productie- en distributieorganisatie.

over de rol

Jij levert belangrijke input voor de commerciële strategie. Jouw strategische categorieplan is gebaseerd op marktonderzoek, consumenten- en shopper insights. Je kent de markt op je duimpje, volgt alle internationale trends en ontwikkelingen en weet alles van jouw retailkanalen. Je creëert het optimale assortiment met maximale waarde voor de consument. Samen met de Business Unit Manager bepaal je welke nieuwe innovaties en producten aan de merken toegevoegd moeten worden en op welke manier deze geïntroduceerd en gepresenteerd moeten worden in de markt. Je bent budget- en marge verantwoordelijk, bepaalt inkoop- en verkoopprijzen en het promotiebeleid. Je stuurt een inkoper aan die de beste producten tegen de juiste voorwaarden aan het assortiment gaat toevoegen. Daarnaast ben je een inspirator voor jouw sales collega’s en de retailers. Je helpt ze met het verkopen van jouw assortiment aan de retailers door het geven van de juiste tools die je met het marketingteam ontwikkelt. Je analyseert alle commerciële resultaten en ontwikkelingen zodat je de juiste beslissingen kunt nemen ten aanzien van jouw categorie.

profiel

 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in category management
 • Je bent commercieel en resultaat gedreven
 • Je hebt affiniteit met shopper marketing
  Je hebt ervaring in het home deco en/of (outdoor) living segment
 • Je hebt veel affiniteit met retail en e-tail
 • Je kijkt naar buiten; volgt alle (inter)nationale trends en ontwikkelingen op de voet
 • Je bent analytisch sterk en weet uit data en resultaten de juiste inzichten te halen en hiermee optimalisaties door te voeren
 • Je bent een echte teamplayer, doet het graag samen
 • Je bent inspirerend, overtuigend en communicatief ijzersterk
 • Je hebt een relevante HBO of WO opleiding
 • Je bent een kei in Nederlands en Engels