Voor deze fantastische (oud-familie) bedrijven die zich specialiseren in textiel zoeken wij een business unit manager textiel.

over de rol

Voor de BU Textiel is een energieke, inspirerende en strategische Business Unit Director nodig met commerciële ervaring in branded home deco en/of textiel markt. Deze Unit is een house of brands voor de bed- en keukentextiel merken zoals Cinderella, DDDDD, Ted Sparks en Joarz.

Er moeten duidelijke strategische keuzes worden gemaakt die de positionering van de merken verder verstevigt. De grootste veranderingen zullen plaatsvinden in de B2B operatie waarbij de D2C strategie een belangrijke pijler vormt. Je wordt commercieel verantwoordelijk voor de resultaten van de BU Textiel.

Onder jouw leiding krijgt deze BU zicht op een ander potentieel.  Je creëert één organisatie met een sterke merkenfocus en zorgt voor commercieel succes. Je staat aan het roer van de strategische commerciële & marketing keuzes die gemaakt moeten worden.

de organisatie

De BU Lighting is onderdeel van de Arli Hemsson Groep. Deze wordt naast de BU Lighting ook gevormd door de BU Textiel. Samen vormen deze twee onderdelen een zogenaamd house of brands. Beide business unit directors hebben een team dat bestaat uit Inkoop, Category en Sales teamleden en worden daarnaast ondersteund door de centraal ingerichte marketing en digital teams als de productie- en logistieke organisatie. Je maakt deel uit van het management en zet de koers samen uit voor de toekomst. Daarin staat het creëren van een inspirerende werkomgeving en de ontwikkeling van elkaar centraal, als wel een duurzame agenda door de gehele keten.

profiel

  • als professional heb je affiniteit met textiel en/of home deco. Op die manier weet jij de juiste finesses aan te brengen en snel mee te draaien op strategisch niveau.
  • je kent P&L eindverantwoordelijkheid en het aansturen van een team is jou ook al wat jaren bekend.
  • je weet hoe de B2B keten in elkaar zit en hoe je vernieuwingen door o.a. technologie kan doorvoeren. D2C is jou niet onbekend; met ervaring binnen het digitale domein weet je de nieuwe mogelijkheden voor schaalbaarheid in te richten en uit te rollen.
  • je snapt daarnaast hoe een organisatie in verandering werkt. Je krijgt mensen mee en kunt processen inrichten die de gewenste verandering ondersteuning.
  • je denkt in kansen en mogelijkheden, kunt goed overtuigen en de mensen om je heen meenemen. Onze droom kandidaat is een bouwer met grote ambities en een inspirerend en positief leider.