Jij bent de eerste Brand Marketing Director van de groep en wordt verantwoordelijk voor alle merken en marketingactiviteiten van A tot Z, van strategie tot en met operatie. Je gaat de marktpositie van de merken op alle fronten stevig versterken. Een rol waarin je veel impact maakt en een zeer belangrijke bijdrage levert aan de groei van de verschillende units. Je rapporteert aan de CEO.

de organisatie

De groep bestaat uit twee business units. Samen vormen deze twee onderdelen een zogenaamd house of brands. De Business Unit Textiel (Arli Group en Hemsson) draagt merken onder zich als Cinderella en DDD, maar ook het digital only brand Joarz.
De Business Unit verlichting (Luxform) bestaat uit de merken Fairybell en Luxform.

Category management, inkoop, sales vallen binnen de Business Units.  Daarnaast doen deze Units een beroep op het centraal ingerichte digital team, de productie- en distributieorganisatie. Ook het marketingteam is centraal en is jouw domein.

brand marketing director

Jij aan de slag met de merkarchitectuur en het herpositioneren van de merken.  Het bouwen en door ontwikkelen van de sterke consumer-oriented merken binnen het portofolio is een van de belangrijkste groeistrategieën en daar kan jij met het team impact maken. Je bent op de hoogte van alle belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen home deco & (outdoor)living. De klant en de consument zet je centraal in alles wat je doet. Je zorgt voor heldere en scherpe positionering voor alle merken samen met een passende visuele identiteit.

Je werkt nauw samen met de Category Managers in de Business Units en met elkaar werk je aan innovaties en productintroducties en ontwikkel je merkplannen.

Met je team ga je aan de slag met customer journeys, consumer insights en de campagne- en omnichannel kanaalstrategieën. Ook zet je een campagne kalender op. Op basis van strakke briefings zie je toe op de perfecte implementatie op alle relevante touchpoints. Je zorgt dat de juiste middelen worden ontwikkeld.

Omdat je met jouw team voor de gehele organisatie werkt, zal een deel van jouw rol ook bestaan uit het behalen van synergievoordelen op resources en middelen. Je zal strakke, bijna inhouse agency-achtige, processen vormgeven. Je waarborgt uiteraard ook de kwaliteit van het werk en de merkladingen. Daarnaast kijk je naar de effectiviteit van campagnes; op basis van de gestelde KPI’s, hoe kan je rapporteren en evalueren om uiteindelijke te verbeteren?

Jouw team bestaat uit 6 mensen, verdeeld over specialismen als dtp content en design.

Je coacht jouw team, daagt ze uit om te experimenteren, en begeleidt ze in hun persoonlijke ontwikkeling.  Je laat kennis van buiten naar binnen komen en inspireert door slim in te spelen op trends en ontwikkelingen binnen marketing en de home & deco branche.

profiel

 • Je hebt 10+ jaar ervaring in brand management en bent een echte merkenbouwer met een visie
 • Je hebt omni-channel ervaring en weet hoe je zowel offline als digitaal sterke merken neerzet
 • Je hebt enkele jaren ervaren met het aansturen van een (creatief) team, doet het graag samen en bent een echte teamplayer
 • Daarnaast ben je ook strategisch sterk, creatief en hebt een scherpe geest
 • Je hebt een goede business sense en zet de klant centraal bij alles wat je doet
 • Je schakelt makkelijk van strategie naar actie en weer terug
 • Je bent ondernemend, ambitieus, een echte aanpakker en een kei in Nederlands en Engels
 • Je hebt kennis van content, on- en offline design/ dtp
 • Ervaring in het home deco en/of (outdoor) living segment is een zeer grote pré, net als affiniteit met retail en e-tail
 • Je bent inspirerend, overtuigend en communicatief ijzersterk
 • Je hebt een relevante HBO of WO opleiding