De toekomst duurzamer maken door zonne-energie mogelijk te maken, is waar we goed in zijn! Dat doen we op internationaal niveau als een van de bekendere merken in de markt. Wij leveren montagematerialen voor zonnepanelen aan zowel installateurs als groothandels binnen de Solar branche. Als B2B speler gaan we nu zelf ook een transitie in om digital een belangrijke pijler te laten zijn in onze bedrijfsvoering en met name richting onze klant. In deze functie speel jij daar een sleutelrol in! Het team wordt uitgebreid met online marketing, digital content en online campagne kennis. Als sr. online marketeer ben je de rechterhand van de marketingdirecteur. We willen graag onze klanten inspireren middels online touchpoints om zo een optimale customer experience te bereiken. Jij wordt medeverantwoordelijk om onze digitale strategie naar een volgend niveau te brengen binnen Europa.

sr online marketeer

Als online marketeer hou jij van data en resultaat! Jij bekommert je om onze klanten en weet de wensen te vertalen naar onze onlineklantstrategie. Daarnaast zorg je voor nog meer groei binnen onze succesvolle organisatie en maken jouw inspanningen dus écht impact op onze business. Je krijgt de vrijheid om deze rol op jouw manier in te richten binnen de digitale marketingstrategie. De functie van sr. online marketeer is bij voorkeur een fulltime functie met werklocatie in Deventer. Uiteraard is het ook mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken.

Jij bouwt en verbetert continu aan het digitale fundament zodat Esdec zich kan blijven ontwikkelen. Je beheert en ontwikkelt de digitale touchpoints in de diverse customer journeys (meerdere B2B doelgroepen). Deze vertaal je naar de campagnes voor Benelux en Europa. Zo ontwikkel je samen met ons digitale bureau al onze online marketingcampagnes (bv. SEA, Linkedin, Facebook) en ben je bezig met het monitoren van doelstellingen en het verbeteren van onze prestaties.

Bij voorkeur ben je ervaren in marketing automation (Microsoft Dynamics CE) en weet dit niet alleen toe te passen met tools, maar ook in (werk)processen. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de door-ontwikkeling van de website; zo creëer en bedenk je landing pages voor campagnes. Hiernaast ontwikkel je mee aan een klantportal, nieuwe klant-app etc.

Als online marketeer begrijp je de behoeftes van de verschillende business units en sla jij de brug tussen sales, klant en marketing. Tot slot zet jij data om in actiegerichte inzichten (commerciële funnel) en informeer en inspireer de marketeer hiermee. Samen werken we naar een meetbare resultaten voor Europa. 

Als sr Online Marketeer werk je voor de business units ESDEC Distributie; zij leveren aan vaste distributeurs. En ESDEC Solar Projects; zij leveren aan project installateurs en ontwikkelaars.

Je gaat onderdeel uitmaken van het Marketing team met circa 12 collega’s en rapporteert aan de Marketing Director.

 

profiel

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Ervaring met marketing automation; Microsoft Dynamics CE is een pré.
 • Ervaring met SEA, SEO en online advertising.
 • Ervaring met e-mail marketing.
 • Je onderbouwt beslissingen met data.
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen rond digitale marketing.
 • Je toont initiatief en komt met ideeën en voorstellen.
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Enthousiast en flexibel.
 • Jij kunt complexe materie vertalen naar simpele en duidelijke content.
 • Je bent assertief en creatief.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent vlot en ondernemend.
 • Je bent een echte aanpakker en brengt humor met je mee.

 

At BrandPit, we celebrate diversity and promote an inclusive environment where everyone from all different backgrounds, ages, genders, or sexual orientations feel equally appreciated. In order to achieve this, we are committed to shaping a hiring process that provides everyone with an equal opportunity to get hired.