FutureNL gelooft dat een betere aansluiting van het onderwijs op onze huidige maatschappelijke werkelijkheid hard nodig is. Zodat kinderen zich optimaal voorbereiden op een voor hen passende plek in de maatschappij. Digitale vaardigheden, maar ook het ontwikkelen van een moreel kader en nieuwe participatieve vaardigheden zijn crciaal voor alle kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. ge geletterdheid maar ook het ontwikkelen van een moreel kader, burgerschap en nieuwe participatieve vaardigheden zijn cruciaal voor alle kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. Ben jij onze nieuwe operations manager?

operations manager

We zoeken een operations manager die samen met de algemeen directeur en team FutureNL deze missie verder uit gaat bouwen. Daar moet je passie en durf voor hebben en dat is precies wat we zoeken in onze operations manager.

FutureNL heeft zich bewezen als pionier en aanjager, met de missie om bewustzijn over het belang van digitale geletterdheid te vergroten. We bereiken 70% van alle basisscholen, 40% van alle middelbare scholen en 88% van alle pabo’s met onze activiteiten, waarin digitale vaardigheden en burgerschapsonderwijs centraal staan. Maar er is nog veel meer ruimte voor groei. Deze functie speelt hierin een sleutelrol!

Door samen met partners en experts onderwijs-vraagstukken aan te pakken, het aanjagen en verankeren van jeugdparticipatie en het ontwikkelen van inhoudelijk materiaal bevorderen we de transitie naar een passende aansluiting van de onderwijspraktijk op de veranderende samenleving. Bouw je met ons mee om de transitie in het onderwijs te bevorderen?

wie zijn wij?

FutureNL werkt met een brede variëteit aan professionals. Denk bijvoorbeeld aan redacteuren, educatie-, marketing- en communicatie experts. Dit team mag jij aan gaan sturen. En je bent de rechterhand van de algemeen directeur en daarmee belangrijke sparringpartner voor haar. Omdat we bij FutureNL overtuigd zijn van de kracht van blijven leren, ontdekken en verwonderen, biedt FutureNL veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Ook de organisatie zelf is volop in ontwikkeling. 

wat ga je doen?

Als operations manager draag je primair zorg voor een toekomstbestendige uitvoering van de operationele koers voor onze organisatie. Dat betreft o.a. de organisatiestructuur en bijhorende systemen en processen. Je hebt oog voor de toekomst in de vertaling naar een relevante programmering waarin thema’s zoals digitalisering, duurzaamheid, strategisch HR-beleid en diversiteit focus hebben. Vanuit dit perspectief ben je eindverantwoordelijk voor o.a. uitvoering en realisatie van programma’s, bedrijfsvoering, marketing en PR/Communicatie en lever je waardevolle input bij de fondsenwerving (waarbij je bijdraagt aan de juiste financieringsmix van FutureNL).

In de waan van de dag, spring je in. Als er een crisissituatie is, sta je klaar en ben je een luisterend oor.

Je neemt signalen van het team serieus en zoekt naar verbeteringen om het werk voor het team steeds beter en makkelijker te maken. Daarnaast geef je vanuit jouw ervaring en expertise input en ben je sparringpartner van de directie. Met elkaar brengen jullie FutureNL steeds weer een stap verder.

In jouw functie bewaak en bouw je een relevant netwerk en je vertegenwoordigt FutureNL in alle voor FutureNL relevante contacten en netwerken, zowel nationaal als internationaal. Je stuurt de professionals die onder jouw verantwoordelijkheid vallen adequaat aan, en bij afwezigheid van de algemeen directeur, ook alle andere medewerkers.

wat zijn jouw vaardigheden als operations manager?

 • Jij houdt duizend ballen in de lucht: Je kunt gelijktijdig meerdere afdelingen en projecten aansturen (plannen, delegeren, voortgangscontrole);
 • Communicatief sterk: Je kunt goed communiceren in diverse rollen en situaties: als leider, voorzitter, bij calamiteiten, et cetera en je bent een goed spreker;
 • Samenwerken: Je bent in staat en bereid om in goede onderlinge verstandhouding met de algemeen directeur en de RVT het (voorgenomen) beleid voor de komende jaren vorm te geven en realiseren; Daarnaast ben je voor alle medewerkers zichtbaar en toegankelijk, ben je in staat tot productieve samenwerking met professionals en coach je wanneer dat kan en stuur je wanneer dat moet;
 • Strategisch: je hebt oog voor de grote lijnen en lange termijn strategie, maar ook voor details en de dagelijkse praktijk;
 • Netwerken & contacten: Wij geloven in de kracht van samenwerken met allerlei partners. Dat is dus reuze belangrijk! Je bent een gastvrije, innemende en betrouwbare persoonlijkheid, die de medewerkers, de doelgroepen, de stakeholders en alle overige relaties op waarde weet te schatten en je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van netwerken;
 • Doortastend en besluitvaardigje opereert effectief en durft knopen door te hakken.

wat verwachten wij van jou?

Je beschikt over:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • minimaal vijf jaar ervaring als eindverantwoordelijke binnen een (bij voorkeur culturele) organisatie;
 • relevante ervaring met de ontwikkeling van een organisatie;
 • een passie voor onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • brede ervaring met interne en externe informatievoorziening (management informatie, jaarrekening, projectverantwoordingen, impact studies);
 • goede kennis van Nederlands en Engels;
 • vaardigheid om te gaan met moderne digitale communicatievormen.

 

At BrandPit, we celebrate diversity and promote an inclusive environment where everyone from all different backgrounds, ages, genders, or sexual orientations feels equally appreciated. In order to achieve this, we are committed to shaping a hiring process that provides everyone with an equal opportunity to get hired.