We zijn op zoek naar een gedreven en energieke marketing manager om het marketing team (7 fte) aan te sturen en marketing overall naar een hoger niveau te tillen. Jij zorgt voor structuur en snelheid. Samen bouwen jullie aan conversie en aan het merk. Daar zit beide veel potentie in!

marketing manager

De groei zit met name in het online kanaal en de vele mogelijkheden die zich daarbinnen aandienen. Jij hebt visie over hoe marketing hieraan kan bijdragen. De focus ligt dan ook op de webshop, verkoop via derden en onze social media kanalen. Het gaat om een merk en bedrijf met een eigen persoonlijkheid. En daar moet je goed bij passen. Los van die persoonlijkheid zoeken we naar leiderschap en een dijk aan (online) marketingervaring.

Jij hebt ondernemerschap door je aderen vloeien en weet het analytische en het creatieve feilloos te combineren in alles wat je doet. Jij weet een balans te vinden tussen performance en branding.

waar kom je te werken

Als je bij dit retail bedrijf werkt, herken je het DNA. Wij vinden het belangrijk dat alle medewerkers dit DNA hebben en ook uitdragen, want met elkaar bouwen ze aan het merk. We vinden het belangrijk dat iedereen die hier werkt, een blij mens is en doet waar hij of zij gelukkig van wordt, want blije en gelukkige mensen krijgen samen veel voor elkaar! Ze werken met ruim 30 hardwerkende collega’s en samen vormen ze een bijzonder en hecht team. Er heerst een familiegevoel en is er aandacht voor elkaar! Kan jij niet wachten om deel uit te maken van dit leuke team? Dan zoeken wij jou!

wie ben jij?

Al eerder heb je een soortgelijke rol vervuld, liefste in een retail/omnichannel omgeving.
Een goed opleidingsniveau (HBO+) en 8 jaar ervaring binnen het marketing vak. Je hebt ervaring met het leiden en uitbouwen van je eigen team en je krijgt hier energie van. Je bent onderdeel van het MT en bent een natuurlijke sparringpartner voor jouw collega’s.

Jij bent gewend verantwoordelijk te zijn voor de marketingstrategie, het plan en de planing. Je bent gestructureerd en analytisch, maar hebt ook gevoel voor creatie en campagne. Je werkt integraal vanuit de marketing mis, dus conversie en branding.

Je stuurt aan op resultaten, maar hebt ook veel aandacht voor de ontwikkeling van het talent in jouw team. Vanzelfsprekend betekent dat je verantwoordelijk bent voor KPI’s op o.a. conversie en ROAS. Ook heb je ervaring met het aansturen van externe partijen.

Tot slot, willen we graag met je werken als je een fijne dosis energie mee brengt en daar anderen mee aan weet te steken.

wat ga je doen als marketing manager?

Je stelt een stip op de horizon vast met een duidelijke visie over ons merk en de rol die onze marketing hierin speelt. Het marketingteam bestaande uit 7 fte, met social media, online marketing, brand marketing, marketing coördinatie, content marketing en e-commerce merchandising, is jouw verantwoordelijkheid. Niet alleen hun resultaten maar ook de doorontwikkeling van de specialisten zelf. Hun ervaring varieert tussen de 2,5 en 7 jaar. Jij bent ook het aanspreekpunt voor onze externe leveranciers

Je bent iemand van de inhoud met een hands on mentaliteit. Bovenal ben je niet alleen een bouwer maar ook absoluut een vernieuwer. We zien het liefst dat je niet alleen de bestaande kanalen uitbouwt, zoals onze webshop, maar juist ook gaat experimenteren en nieuwe dingen naar binnen haalt. Als het maar bijdraagt aan onze ambitie; groei.

wat bieden we?

Een geweldige werkplek, een gezellig team en een marktconform salaris passend bij jouw kennis en ervaring. Eén ding is zeker; je krijgt volop kansen om je te ontwikkelen.