Jij bent de eerste marketing manager van de groep en wordt verantwoordelijk voor marketing van A tot Z. Je gaat het hele tactisch operationele marketingteam aansturen en verder door ontwikkelen. Een rol waarin je veel impact maakt en een belangrijke bijdrage levert aan de groei van de verschillende units.

marketing manager

Samen met de Brand Leads uit de Business Units geef jij vorm aan de marketing en brand strategieën. Jij geeft niet alleen uiting aan de positionering van de merken, maar je draagt ook bij aan de vormgeving van de D2C strategie. Het bouwen en door ontwikkelen van de sterke consumer-oriented merken binnen het portofolio is een van de belangrijkste groeistrategieën en daar kan jij met het team impact maken.

Omdat je met jouw team voor de gehele organisatie werkt, zal een deel van jouw rol ook bestaan uit het behalen van synergievoordelen op resources en middelen. Je zal strakke, bijna inhouse agency-achtige, processen vormgeven om zo niet alleen bij te dragen aan output -maar belangrijker nog- de kwaliteit van het werk en de merkladingen bewaakt.

We willen graag weten of campagnes effectief waren; dus wat zijn de KPI’s, hoe kan je rapporteren en evalueren om uiteindelijke te verbeteren?

Jouw team bestaat uit 6 mensen, verdeeld over specialismen als dtp content en design. Je coacht jouw team, daagt ze uit om te experimenteren, en begeleidt ze in hun persoonlijke ontwikkeling.

Je laat kennis van buiten naar binnen komen en inspireert door slim in te spelen op trends en ontwikkelingen binnen marketing en de home & deco branche.

de organisatie

De groep bestaat uit twee business units. Samen vormen deze twee onderdelen een zogenaamd house of brands. De Business Unit Textiel (Arli Group en Hemsson) draagt merken onder zich als Cinderella en DDD, maar ook het digital only brand Joarz. De Business Unit verlichting (Luxform) bestaat uit de merken Fairybell en Luxform. Beide gericht op buitenverlichting. De Business Unit Managers sturen ieder een team aan wat bestaat uit een Category manager (en inkoop), sales en de Brand Lead. Daarnaast doen de Business Units een beroep op een centraal ingericht marketing en digital team en de productie- en distributieorganisatie. Het centraal ingerichte marketingteam, is jouw domein.

profiel

  • Je hebt een relevante HBO- of WO-diploma op zak en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt kennis van content, on- en offline design/ dtp.
  • Je bent analytisch sterk, werkt datagedreven en zet de klant centraal in alles wat je doet.
  • Je schakelt makkelijk van strategie naar actie en weer terug.
  • Je bent ondernemend, ambitieus, een echte aanpakker en een kei in Nederlands en Engels.
  • Je hebt affiniteit met retail, e-tail en kan moeiteloos schakelen tussen klantsegmenten (b2b en d2c)

At BrandPit, we celebrate diversity and promote an inclusive environment where everyone from all different backgrounds, ages, genders, or sexual orientations feel equally appreciated. In order to achieve this, we are committed to shaping a hiring process that provides everyone with an equal opportunity to get hired.