Als ict project manager ben jij de aanjager van vernieuwing! En dat binnen een landschap dat pas recentelijk grote stappen zet op het gebied van digitalisering. Maar we zijn er nog niet, dus de impact die je kan maken is groot. Het team Online (Lead + 2 experts) is verantwoordelijk voor de realisatie van verschillende online producten van de organisatie. De leden van Team Online begeleiden de ontwikkeling en het beheer van een aantal vaste producten zoals websites en applicaties. De functie is voor 32 tot 40 uur per week.

ict project manager

Als ict project manager ben jij de facilitator voor beheer en vernieuwing van de onlineproducten van de organisatie. Hierbij kun je denken aan de websites, de barcodescanner voor medicijnverpakkingen, maar ook bijvoorbeeld online campagnes. Ook het analyseren van statistieken en het laten aanpassen van de producten op basis van deze statistieken. De producten van de hebben als doel om patiënten, apothekers en zorgverleners van betrouwbare informatie te voorzien. Met tekst, beeld, video’s en interactieve tools. Aan jou de taak om het beheer en doorontwikkeling in goede banen te leiden.

Al in de ideeën fase ben jij een belangrijke sparringpartner voor onze interne klanten. Je brainstormt met hun vertegenwoordigers (de product owners) en geeft hun gevraagd en ongevraagd advies. Gaat een project daadwerkelijk van start? Dan ben jij degene die het projectteam met product owners, designers, developers, testers en content specialisten samenstelt en tijdens het hele traject aanstuurt. Interne klanten coach je in het opstellen van userstory’s, zodat het projectteam vervolgens gestructureerd en volgens een agile werkwijze aan de slag kan.

de functie als ict project manager

De organisatie heeft veel expertise zelf in huis, maar werkt ook samen met externe webbureaus. Als ict project manager heb je hierin een belangrijke taak. Je beoordeelt offertes, coördineert de uitvoering en zorgt voor een effectieve samenwerking. Hierbij ben jij van begin tot eindverantwoordelijk. Dankzij jouw strakke aansturing lopen projecten gesmeerd, gaat iedereen voor hetzelfde doel en worden de digitale producten op tijd en binnen budget opgeleverd. Wanneer jij echt trots bent? Als je samen met je team een kwalitatief hoogwaardig digitaal product neerzet, dat optimaal aansluit bij de belevingswereld en informatiebehoefte van de doelgroep.

De klanten van Team Online is de business van de organisatie. Daar bevinden zich wensen rondom bestaande websites, nieuwe onlinediensten of bijvoorbeeld online leeromgevingen. Waar de business van de organisatie verantwoordelijk is voor de content van de producten, is Team Online verantwoordelijk voor de schil eromheen. Dus het design, de front-end en de back-end. En dit in gezamenlijkheid met onze interne ontwikkelaars of externe leveranciers

Daarnaast hebben we nog tientallen websites en applicaties die we beheren. Samen met de collega’s van Team Online faciliteren wij de interne product owners in beheer en vernieuwing van onze onlineproducten.

In ons statige pand in het centrum van Den Haag werk je als online specialist mee aan de ontwikkeling van betrouwbare en praktische geneesmiddelinformatie en -adviezen. Binnen de organisatie heerst een informele sfeer en zijn we open en ‘to the point’ naar elkaar.

wat breng jij mee als ict project manager

– je hebt kennis van digitale communicatie en ICT in het algemeen;
– je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare rol, bijvoorbeeld als digital producer of projectmanager bij een digital agency;

– je hebt ervaring met applicaties, cms’en bij voorkeur Drupal, interactie designs, online concepten, UX en wireframes;
– je bent een organisatietalent;
– je hebt kennis van de technische bouwstenen en anatomie van digitale producten als websites en applicaties;
– je hebt oog voor moderne en creatieve vormgeving;
– je bent sterk in het analyseren en vertalen van vragen naar oplossingen;
– je hebt goede skills op het gebied van relatie-, klant- en projectmanagement
– je hebt ervaring met agile werken in Jira

wie zijn wij?

Apothekers vervullen een cruciale rol in de zorgketen. Een rol die de komende jaren meer en meer aan belang zal winnen. Een rol die zichtbaar mag en zelfs moet zijn. Voor patiënten, apothekers, collega-zorgverleners, beleidsmakers en andere belanghebbenden in de zorg.

De organisatie is de beroeps- en branchevereniging van apothekers, die de belangen van apothekers en apotheken behartigt. Bijna alle Nederlandse apothekers zijn lid van onze organisatie. Al sinds de oprichting in 1842 faciliteert de organisatie bij de dagelijkse beroepsuitoefening en bedrijfsvoering en helpt zij om de kwaliteit binnen de apotheekpraktijk te behouden. Daarnaast zijn we bij de meeste mensen vooral bekend door de website  voor het online raadplegen van betrouwbare medicijninformatie. De website trekt maandelijks ruim 1,3 miljoen unieke bezoekers.

wat je kunt verwachten van de werkgever?

De organisatie werkt aan de bevordering van de kwaliteit van de farmaceutische zorg en aan het voor apothekers mogelijk maken om die kwaliteit te kunnen leveren. Werken gebeurt in teamverband, waarbij voor eenieder alle ruimte is voor zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. De diverse teams staan in nauw contact met elkaar. Ervaren krachten en jonge talenten werken op de vele boeiende dossiers binnen de farmacie met elkaar samen voor de vereniging van apothekers.

wij bieden

Naast een mooi salaris bieden we een reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding gedurende de corona gerelateerde maatregelen, fietsplan, vitaliteitsregeling, arbeidsongeschiktheid- en overlijdensverzekering en een uitstekende pensioenregeling;

een eigen werkplek in een historisch pand in het centrum van Den Haag, goed bereikbaar met het OV en de auto en op loopafstand van de binnenstad. Gedurende de corona gerelateerde maatregelen werken wij zo veel als mogelijk vanuit huis.