Voor het marketing team zijn wij op zoek naar een E-commerce Manager. E-commerce begint een steeds grote sales kanaal te worden, maar er is ook veel potentie voor groei. MKB’ers weten ons online te vinden, maar de consument nog veel te weinig. En daar leent e-commerce zich bij uitstek voor! We zoeken dus een e-commerce manager die deze missie met enthousiasme aangaat en meebouwt aan het online succes.

e-commerce manager

Word jij enthousiast van het definiëren van customer journeys, het optimaliseren van de user experience en het uitvoeren van A/B testen met als resultaat een optimalisatie van de conversieratio? Houd je van een werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om te bouwen en te professionaliseren? Ben jij een digital native, die een kick krijgt van het commercieel laten groeien van onze online winkel? Dan is deze baan echt iets voor jou!

over ons

In 1974 werd de VVV Geschenkbon voor het eerst landelijk uitgegeven en nog steeds wordt het miljoenen keer per jaar gekocht. Je kon er mee terecht bij tienduizenden winkels en het werd in rap tempo de meest populaire cadeaubon van Nederland. De wereld van cadeaukaarten is sinds die tijd explosief gegroeid en veranderd! Met een team van ruim 45 gedreven en enthousiaste mensen werken wij hard aan het versterken van de positie van de VVV Cadeaukaart in deze dynamische markt. De VVV Cadeaukaart is de breedst besteedbare cadeaukaart en wij zorgen ervoor dat mensen een ander kunnen verrassen met een uniek en persoonlijk cadeau.

wat ga je precies doen als e-commerce manager?

De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor het bepalen van de e-commerce strategie voor alle doelgroepen, te weten B2B en B2C kopers, acceptanten en besteders. Het doel is om het marktaandeel te maximaliseren, de e-commerce omzet te vergroten en de kosten te verlagen. Je ontwikkelt een jaarplan t.b.v. de optimalisatie van de website met focus op funnel optimalisatie, user experience en A/B testen. Dit alles heb je afgestemd op de customer journeys van de verschillende klantgroepen. Samen met de product owners ontwikkel je nieuwe functionaliteiten en verbeter je bestaande flows. Je gaat samenwerkingen aan met externe partijen zoals shopping services apps en wallet aanbieders om zo te zorgen voor een optimale besteedervaring. Je signaleert nieuwe online business kansen en zet deze om in succesvolle proposities. Je analyseert de conversieratio en goal completion rate en optimaliseert waar nodig.
De E-commerce Manager werkt nauw samen met het externe e-commerce consultancy bureau en de affiliate marketing agency.

Je werkt in een enthousiast en gezellig marketing team, waarin iedereen zijn eigen specialisatie heeft, te weten online marketing manager, content marketeer, brand & campagne manager, CRM & e-mail marketeer, accountmanager acceptanten en de product- & traffic marketeer.

wat breng je daarvoor mee?

Wij zoeken een energieke collega die goed kan schakelen tussen strategie, techniek en executie. Verder heb je:

 • minimaal 4 jaar relevante ervaring op het gebied van e-commerce, B2B en B2C ervaring is een pré;
 • aantoonbare kennis van en ervaring met e-commerce software, Magento ervaring is een pré;
 • aantoonbare ervaring met het behalen van commerciele online KPI’s en het uitbouwen;
 • een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van digitale marketing of e-commerce;
 • een sterk analytisch vermogen en ga je data gedreven te werk;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en tekst.

Ben je daarnaast ook nog resultaat- en klantgericht, ondernemend, creatief, nauwkeurig, planmatig, zelfstandig, verantwoordelijk en proactief, dan willen wij graag met jou kennismaken.

wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een organisatie waarin jij jezelf kunt zijn, gewaardeerd wordt en we elkaar inspireren en uitdagen met de nodige dosis passie en humor. Gezien het vaarwater waarin VVV Cadeaukaarten zich nu bevindt, is er veel uitdaging en dynamiek.

maar er is meer:

 • Een uitdagende functie in een hecht team bij de marktleider op het gebied van cadeaukaarten
 • Bijdragen aan onze missie om mensen te helpen een ander met een uniek en persoonlijk cadeau te verrassen
 • Een marktconform salaris met een 13e maand, 38 vrije dagen (bij een fulltime dienstverband, waarvan 12 ADV), reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling
 • Regelmatig een bedrijfsuitje, personeelslunches en gezellige borrels (post-corona)
 • Een inspirerende werkomgeving op de Secoya Campus in Utrecht
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken