wat ga je doen?

Als Digital Communications Specialist bij Boskalis ben jij dè digitale expert in het Corporate Communicatieteam. Digitale communicatie op internationaal niveau is jouw verantwoordelijkheid. Op basis van de strategische agenda en de wensen uit het bedrijf maak jij de roadmap voor alle digitale communicatie. Jij weet er speelt in de markt en bent de spil in de vernieuwing van het intranet en de verdere ontwikkeling van de corporate website, subsites en het interne brand center.

digital communications specialist

de rol

Je maakt deel uit van het team Corporate Communications & Investor Relations, een team met acht collega’s. Jij bent de digitale expert in dit team. Je beheert, optimaliseert en zorgt voor de doorontwikkeling van zowel de corporate site als de diverse sites van de verschillende internationale bedrijfsonderdelen. Ook ga je aan de slag met het vernieuwen van het intranet. Daarnaast beheer je de social mediakanalen van Boskalis en ben je sparringpartner van jouw collega’s over alle digitale mogelijkheden en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je werkt samen met externe digitale bureau’s en partners.

de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden als digital communications specialist?

 • Advisering op het gebied van de digitale middelen en social mediakanalen in aansluiting op de strategische agenda en de daaruit voortvloeiende implementatie van nieuwe projecten en ontwikkeling van relevante content (van plan tot praktijk).
 • Aansturen en waar nodig selecteren van externe en interne leveranciers met betrekking tot de website, subsites, intern nieuwsplatform, online magazine en het intranet, zowel op het gebied van de geboden technische oplossing in relatie tot de gevraagde functionaliteit als de projectmatige aansturing.
 • Gesprekspartner en coördinator voor interne stakeholders bij het ontwikkelen van subsites en content.
 • Contentbeheer van de website in samenspraak met de collega’s binnen en buiten de afdeling.
 • Ontwikkelen van content, waaronder het schrijven van berichten en teksten ten behoeve van diverse communicatiemiddelen (zowel Nederlands als Engels).
 • Initiëren van nieuwe manieren om online engagement onder medewerkers te vergroten.
 • Monitoren van Boskalis in de media, zowel traditionele pers als sociale media.

de ideale kandidaat

 • Heeft minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van digitale communicatie en het aansturen van digitale processen met leveranciers.
 • Heeft sterke (digitale) projectmanagement skills
 • Heeft ervaring en affiniteit met het ontwikkelen en beheren van websites, social media kanalen en interne online platforms, online campagnes en tools als Google Analytics en Matomo om online bereik en effectiviteit inzichtelijk te maken.
 • Is communicatief sterk; weet van aanpakken en bereid een stap extra te zetten als de situatie erom vraagt.
 • Heeft een hands-on mentaliteit, oog voor detail en het vermogen om onder druk te blijven prioriteren en presteren.
 • Beschikt over een Bachelor- of Masteropleiding in Communicatie, Digitale Media of soortgelijke opleiding.
 • Beschikt over een vlotte pen en aantoonbare schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal (de voertaal is Nederlands, maar gezien het internationale karakter van de organisatie communiceer je vanuit jouw rol veelal in het Engels).
 • Kennis en ervaring met Umbraco en SharePoint is een pré.

waar ga je werken als digital communications specialist?

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waarin bevolkingsgroei, toenemende internationale handel, de vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten. Je komt te werken in een dynamische omgeving waarbij je deel uitmaakt van een divers en internationaal team van specialisten.

wat bieden we jou

 • Naast een passend salaris ontvang je vakantiegeld, 26 vakantie dagen en 5 collectieve vrije dagen per jaar vast te stellen, een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals een collectieve ziektekostenverzekering en een reiskostenvergoeding.
 • Ontwikkelmogelijkheden: de mogelijkheid om persoonlijk en professioneel alles uit je werk te halen. Denk hierbij ook aan trainingsmogelijkheden als je je vakinhoudelijk wilt verbreden of verdiepen.
 • Een club van young professionals tot en met 35 jaar in verschillende functies en biedt je de mogelijkheid om een waardevol netwerk op te bouwen en kennis en ervaringen uit te wisselen. Er worden diverse (online) activiteiten op sportief of recreatief vlak georganiseerd maar ook inhoudelijk met het bezoeken van projecten of schepen.
 • Deels remote werken vanuit huis en kantoor