business unit manager lighting. retail, almelo

Voor deze fantastische (oud-familie) bedrijven die zich specialiseren in (buiten)verlichting, zoeken wij een Business Unit Manager Lighting.

business unit manager lighting

Als Business Unit Manager Lighting zorg jij ervoor dat van oudsher twee verschillende organisaties samen worden gevoegd tot één succesvolle unit. De BU Lighting is een unit die nog in een integratiefase zit. Het is jouw missie om één organisatie te creëren met sterke commerciële strategie inclusief een duidelijke distributiestrategie. Belangrijk hierin is het vormen en uitvoeren een internationale B2B en D2C strategie. Je wordt commercieel verantwoordelijk voor de resultaten van de BU Lighting.

over de rol

Onder jouw leiding worden de groeimogelijkheden onderzocht en benut; denk daarbij aan internationale kansen of de ontwikkelingen binnen het digitale domein.

De strategische commerciële & marketing keuzes die jij maakt rondom het merkenportfolio en het bijhorende imago, assortiment en distributiebeleid zullen door de hele BU gedragen en doorgevoerd moeten worden.

de organisatie

De BU Lighting is onderdeel van de Arli Hemsson Groep. Deze wordt naast de BU Lighting ook gevormd door de BU Textiel. Samen vormen deze twee onderdelen een zogenaamd house of brands.

Beide Business Unit Managers hebben een team wat bestaat uit een Brandmanager, Category manager (en inkoop) en Sales. Beide Units doen daarnaast een beroep op centraal ingerichte marketing en digital teams en de productie- en distributieorganisatie.

het profiel als business unit manager lighting

Als professional voor deze rol breng je bij voorkeur ervaring mee uit de (e) retail, home/ deco branche. Je kent P&L eindverantwoordelijkheid en het aansturen van een team is jou ook al wat jaren bekend.

Je weet hoe de B2B keten in elkaar zit en hoe je vernieuwingen door o.a. technologie daarin door kan voeren. D2C is jou niet onbekend; met ervaring binnen het digitale domein weet je de nieuwe mogelijkheden voor schaalbaarheid in te richten en uit te rollen.

Je snapt daarnaast hoe een organisatie in verandering werkt. Je krijgt mensen mee en kunt processen inrichten die de gewenste verandering ondersteuning.
Je denkt in kansen en mogelijkheden, kunt goed overtuigen en de mensen om je heen meenemen. Onze droom kandidaat is een bouwer met grote ambities en een inspirerend en positief leider.