Digital innovation

Iedere industrie is onderhevig aan verandering: door toenemende concurrentie, door steeds beter geïnformeerde klanten, door technologische ontwikkelingen. En deze veranderingen gaan op hoge snelheid. Dit vraagt van moderne bedrijven dat ze ook met hoge snelheid digital-gedreven businessmodellen moeten implementeren en digital innovation hoog op de agenda zetten.

Digital innovation is key als je goed aangesloten wil blijven bij je klanten en future proof wil zijn. Sectoren die niet digital minded zijn en geen digitale strategie hebben liggen lopen als snel een achterstand op. Maar snelle ontwikkelingen, stevige e-concurrentie en nieuw terrein maakt dat veel bedrijven het een behoorlijk pittige opgave vinden.

Veel bedrijven volgen daarom klakkeloos de stappen die andere bedrijven hebben genomen. Deze one-size-fits-all methode voor digitale innovatie / digitale transformatie bevelen wij niet aan. In plaats daarvan is het juist nodig om goed te kijken naar jouw eigen organisatie om te zien waar je staat op de digitale roadmap van digital innovation, en wat dan de beste aanpak is.

Digital innovation - Leading Digital model

Bij BrandPit gebruiken we graag het model Leading Digital om te bepalen waar een organisatie staat op de schaal van digital innovation. Dit model maakt een onderscheid tussen beginners, bedrijven die neigen naar verandering maar waar leiderschap (enigszins) ontbreekt, bedrijven waar leiderschap aanwezig is maar die niet veranderingsgezind zijn, en als laatste groep de Digital Masters. Denk dan bijvoorbeeld aan een Bol.com, Picnic, en Amazon. De vraag is: wat is de plek van jouw organisatie? De ontwikkelingen gaan razendsnel in deze digital economy, je kunt ineens in een ander kwadrant zitten.

wil je meer weten over het onderwerp digital innovation, digital transformation en hoe te beginnen? Check dan onderstaand hoofdstuk (zie: Bron) over de digitale transformatie roadmap en onze aanpak.

Bron: Hoofdstuk 1 – Digitale Transformatie Roadmap, BrandPit


 

Benieuwd waar jouw organisatie in dit model staat? Of wat jouw organisatie nodig heeft om succesvol te transformeren? Vraag dan een gratis quickscan aan.