Benchmark Digital Salarissen 2017

Onderstaand tref je een overzicht van de verschillen in salarissen binnen digital. De gegevens zijn opgedeeld naar jaren werkervaring en branche en specialisme. Deze resultaten hebben we vergeleken met de resultaten van voorgaande jaren. Doe er je voordeel mee!

benchmark-specialisme-naar-branche-2017

benchmark-salarissen-naar-specialisme-2017
Deze salarissen zijn “vanaf” op jaarbasis in Euro’s (x1000) en gebaseerd op een fulltime dienstverband.

Deze cijfers zijn getoetst in de periode april 2016 – april 2017 door middel van onderzoek onder het netwerk en de salarissen van de geplaatste kandidaten van BrandPit.

* Onder een specialisme binnen E-commerce verstaan we Conversie, CRM, Data, Webanalyse, Web Development
** Onder een specialisme binnen Online Marketing verstaan we Affiliate, Online Display, E-mail, SEA, SEO, Online Campagne Management

Algemene signaleringen:

  • De salarissen liggen in lijn met de voorgaande jaren.
  • De hoogte van het salaris blijft afhankelijk van aantal jaren werkervaring, wel of geen specialisme en wel of geen management rol. Bredere rollen op het gebied van online marketing en e-commerce betalen in de regel iets meer dan specialistische rollen (vanaf 5 jaar werkervaring) en management posities betalen beter dan niet direct leidinggevende posities.
  • We hebben dit jaar de specialismen binnen online marketing en e-commerce niet verder apart benoemd, omdat we nagenoeg geen verschillen zien in de betaling voor het soort specialisme. Een webanalist bijvoorbeeld wordt in de regel niet meer of minder betaald dan een search specialist.
  • FMCG hebben we als aparte categorie toegevoegd, omdat we hier opvallend meer vraag in zien dan voorgaande jaren, wat aangeeft dat er meer behoefte ontstaat aan digitale kennis binnen dit soort organisaties. Binnen deze branche valt het op dat digital nog voorzichtig wordt benaderd, wat wil zeggen dat de functies veelal op medior niveau worden ingeschaald qua salaris. Dit terwijl er wel een behoefte bestaat aan senioriteit in persoonlijkheid en aantal jaren werkervaring om digital meer draagvlak te kunnen geven.
  • Het gemiddelde cijfer dat men geeft voor het salaris is een 6,5. Dat is ten opzichte van vorig jaar iets gedaald. Toen werd er gemiddeld een 7 gegeven.
  • De verschillen in salaris worden net als voorgaande jaren groter vanaf 3-5 jaar ervaring en zijn het grootst in de categorie meer dan 8 jaar werkervaring. Hier gaat niet zozeer meer om het aantal jaren werkervaring, maar hoe inhoudelijk zwaar een rol is.
  • De salarissen stijgen nagenoeg altijd bij overstap, let hierop bij de aanname van kandidaten. Secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit in werktijden en locatie spelen ook een zeer belangrijke rol.
  • Vanaf 3-5 jaar gaat een bonuscomponent een rol spelen. Vanaf 5-8 wordt een bonus component nog belangrijker. Persoonlijke, team of organisatie performance en sales zijn hierbij de belangrijkste KPI’s. Key Brand Performance Indicators scoorde minder hoog ten opzichte van voorgaande jaren.
"/>
Kiki Verhoeven06-46316309

Mis niets

Blijf met onze nieuwsbrief op de hoogte van onze nieuwe vacatures en online trending topics.

Schrijf je in

Deel dit artikel